PORADA JAK USTAWIĆ LINKĘ KLAMKI ABY NIE ZABLOKOWAĆ DRZWI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • WWK8
    Classic
    • 2009
    • 9

dariuspolo, dokładnie kolego i dzięki za pomoc w tej sprawie
  • wosiuptak
    Classic
    • 2007
    • 25

Witajcie

oto moja przestroga

Być moze niektórych nie zaskoczę ale..Otóz po złożeniu i montażu zamka (drzwi kierowcy) klamka działała prawidłowo.Jednak po zamknięciu drzwi przekręcając kluczem (central) nie mogłem ich już otworzyć !!! Na szczęście pomyslałem-miałem otwarty bagażnik. Wszedłem do środka pociągam za klamkę w środku.... a tu nic .W ŻADEN SPOSÓB NIE MOGŁEM ICH OTWORZYĆ. Dopiero waląc w drzwi młotkiem gumowym (niestety blacha wokól zamka się wgniotła) je otworzyłem .
    Myślałem ze to krzywo zamek itp a okazało się ze winna jest ...linka klamki. Otóż linka mechanizmu otwierania jest krótka zakończona karbowanym plastikiem i zakładana w karbowaną tulejkę klamki (też plastik). Wystarczyło jednak iż założyłem ją tzn. naciągnąłem bardziej na ostatnie karby w kalmce żeby zablokowały się drzwi na AMEN.
    Zasugerowałem się zdjęciami w jednym z wątków forum dot. demontażu boczków i tam linka była na max a u mnie (sprawdziłem w innych drzwiach jest na minimum) zaczepiona na ostatnich karbach.Tolerancja wynosi zatem ok 3 mm.Dodam że nie była to wina zamka jak pierwotnie myślałem (zmieniłem zamek i było tak samo-i znów walłem młotkiem w dzwi).
    Myślę ze pomogłem tu innym i ustrzegłem od młotka :lol:

Pozdrawiam

wosiuptak

Komentarz

• Almanis
      Ambiente
      • 2007
      • 123
      • Octavia II (1Z3)
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Dzieki za informacje. Jest cena.